Cerere

Incep cu “Domnule Director”, in speranta ca tre sa ma adresez Academiei Romane. Acum nici nu stiu cui sa ma adresez si nici nu am cum sa caut, da’ poate ma lamureste cineva later.
Again:

Domnule Director,

Subsemnata solicit ca expresia “baba si tehnologia” sa fie scoasa din Dictionarul de Expresii si Locutiuni, in cazul in care exista acolo si nu doar in vorbirea curenta.
Motivele sunt urmatoarele:
Chiar in aceste momente ma aflu in prezenta unei doamne “usor” trecuta de venerabila varsta de 60 de ani care se afla in posesia unui Samsung Galaxy Note. Aceasta doamna, nu numai ca poseda (ce-i ala? Telefon? Minitableta? Insert word here) dar il si foloseste ca o persoana normala.
Mai mult decat atat, in sprijinul solicitarii mele doresc sa aduc si urmatoarele argumente: mama mea, cu 22 de ani mai in varsta decat subsemnata, foloseste e-mail, Yahoo! Messenger, Skype si Facebook in fiecare zi, pe langa accesarile zilnice ale unor site-uri favorite, fie pentru profesie, stiri, plictiseala, curiozitate, fie jocuri. Arat ca nu se limiteaza la atat, ci, pe Facebook, stie sa dea like si share, sa verifice si sa faca liste de prieteni in functie de preferinte. Mai mult decat atat, mama mea NU FACE FORWARD LA CHAIN MAIL pentru ca “e stupid”.
De asemenea, cunosc mai multe “babe” si “mosi” in acceptiunea publica avand in vedere varsta trecuta de jumatatea vietii, care tin pasul cu tehnologia, folosind programe de matrite, photoshop, google maps, etc.
Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa retrageti din vorbirea curenta, precum si din Dictionar, daca exista, expresia “baba si tehnologia”.
Va multumesc,

Deni.

Advertisements

One thought on “Cerere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s